vrijdag 14 juli 2023

Een tournee anders dan de andere. Een chansonnier op de markt. Spontane ontmoeting op een col met andere fietser

 Goedenavond.
Onverwachts ben ik nu aan een tourneetje bezig.
Omdat ik gisteren op eigen gelegenheid naar St-Felicien ben gegaan in plaats van met Wim in de auto kwam al snel het idee in me op om er maar meteen een markt aan vast te knopen. Annonay ligt maar vijfentwintig kilometer verder dan St-Felicien en daar heb ik in het verleden al vaak gespeeld. De laatste keer is zeker alweer tien jaar geleden. Het was vaak een goede markt voor mij, maar de laatste keren mocht ik niet meer op de markt zelf staan. In het aanloopstraatje ernaartoe kwam echter ook genoeg volk, zodat ik toch wel redelijk aan mijn trekken kon komen. Alleen jammer dat mensen die bij mij in de buurt staan veel te lang mij aan moeten horen. Ik wissel graag van plaats, zodat het voor iedereen leuk blijft.
Maar morgen kan alles weer anders zijn.
Vandaag trof ik een veelzijdige markt met verschillende straatjes waar marktmensen stonden. Mijn eerste plekje leek van korte duur te zijn, want al na vijf minuten kwam een man met allerhande apparatuur inclusief een gitaar bij mij in de buurt aanzetten. Waarschijnlijk is hij uitgenodigd door de gemeente.



Toch kon ik nog een half uur spelen eer hij met zijn geluidsgeweld de ether van de wijde omtrek vervulde. Het werd een prima halfuurtje met veel aandacht van en voor kinderen.

In mijn pauze heb ik hem speciaal weer opgezocht en koffie gedronken op een terras bij hem in de buurt. Hij speelde en zong mooi. Echte Franse chansons. Zometeen komt zijn uitvoering van  Au Champs Elysées op de status van Whatsapp te staan.




Behalve op de markt heb ik vandaag ook opgetreden boven op een col. Ik had daar een spontane ontmoeting met een fietser die daar zat uit te rusten toen ik de top bereikte.



Daar zat mijn mannetje die ik wilde vragen of hij een foto van mij wilde maken.

Dat deed hij, maar daarna vertelde ik dat ik fietsen en optreden kombineerde en toen vroeg hij of ik voor hem wilde spelen. Zijn broer was namelijk ook accordeonist en hem wilde hij dan een filmpje sturen. Zo gevraagd, zo gedaan en daarna gaf ik hem mijn apparaat, zodat ik ook een filmpje heb.

Het filmpje staat vandaag niet op de status, misschien een andere keer. Vandaag komt de chansonnier.


Het is een tournee die anders is dan anders, daar ik geen kampeerspullen mee heb behalve mijn slaapzak. Tegen mijn verwachting in had ik het de afgelopen nacht echt koud. Deze nacht kampeer ik weer zonder tent, maar het is veel warmer.
Ook heb ik geen pan bij me om te koken en voor thee te zorgen voor morgenochtend. Vanmiddag na de markt heb ik een restaurant bezocht en dat lost al wat op. 


Het scheelde weinig of er was een hond in de pot bij de buren.

Maar er gaat toch niks boven mijn eigen eten, klaargemaakt op een houtvuur.
Heb vanmiddag tien kilometer extra moeten fietsen in de hoop om in Annonay een geopende supermarkt te vinden. Het is immers vandaag quatorze juillet, nationale feestdag in Frankrijk.
Maar er was er een open gelukkig en zo heb ik zojuist een blik witte bonen met worstjes verorberd.




Vandaag dus nationale feestdag in Frankrijk en voor deze gelegenheid heb ik de Marseillaise weer eens gespeeld. Dat vinden de mensen wel leuk, hoewel de tekst eigenlijk om te gruwelen is. Waarschijnlijk dringen de bloedige taferelen die er in voorkomen niet tot de mensen door en horen ze alleen de melodie, die ik ook mooi vind.

Er is weer een Spaanse uitdrukking vandaag.


Uitdrukking van de dag.




Estar de mala leche

Letterlijk: van slechte melk zijn.



Slecht gehumeurd zijn.


Een prettige avond is mijn wens en ook dat u morgen weer met het goede been uit bed stapt.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten