maandag 24 juli 2023

Niet naar Saint-Agrève vanmorgen, maar vanmiddag tournee de andere kant op begonnen. Willy en Rita ontmoet, ook op de fiets.

 Goedenavond. Vanavond niet vanaf de blogplek, maar vanaf de eerste kampeerplek van mijn nieuwe tournee.
Het is allemaal anders gelopen dan ik sinds enkele dagen in gedachten had.
De dag begon toen ik nog in bed lag met veel twijfel. Het aangekondigde onweer was namelijk op het einde van de nacht begonnen en toen ik om zes uur wakker was regende het nog steeds bij vlagen. Toch gaan? Niet gaan? Met de hele kampeeruitrusting gaan of alleen maar accordeon? Volgens Weeronline zou het vanaf één uur vanmiddag weer meer gaan regenen. Al twijfelend verstreek de tijd en werd het te laat om nog de klim van tweeëneenhalf uur aan te gaan.
Er was bovendien nog een ander probleem, dat me parten speelde. Het ophangkabeltje van mijn voorrem zei gisteren knap, toen ik terugkwam van de blogplek. Zou zo'n kabeltje nog wel te vinden zijn? Mijn remsysteem is uit de tijd, zoals het meeste van mijn fiets uit de tijd is. In Spanje afgelopen winter is mijn vorig kabeltje ook geknapt en toen vond de eerste de beste fietsenmaker een vervanger.
Toen het eenmaal duidelijk was dat het avontuur van Saint-Agrève, gevolgd door een tweede markt op de hoogvlakte afgelast was leek het me beter een oplossing te bedenken voor dit probleem. Ik kwam een heel eind in de richting toen ik bij het bekijken van wat oude fietsen die ik heb zowaar een ophangkabeltje vond en kon demonteren. Het had wel een ander systeem en het paste niet direct, maar ik dacht aan buurman Olivier die redelijk handig is. En we zijn eruit gekomen.
Tevens was het goed om weer een keer bij hun op bezoek te zijn geweest.


De entree van wat vroeger het erf van de boerderij was van de familie Bouix.


Op het bordje staat al zolang ik hier kom dat er een gevaarlijke hond op de loer ligt. Hun hondje vreet mij echter bijna op van blijdschap als ie me ziet.



Ziehier het ophangkabeltje, gemonteerd op mijn fiets.




Het is afkomstig van de fiets hier beneden.





Tja, en nu dus toch op tournee! Een ander plan is ontstaan en dat is om de markten van het zuiden van de Ardèche te gaan bezoeken met mijn instrument. Daartoe ben ik rond vijf uur vertrokken met al mijn kampeerspullen. Morgen is er een kleine markt in de vallei van de Rhône.
Ik kampeer nu in de buurt van La Voulte, op een plekje dat ik in het voorjaar ontdekt heb. Helemaal privé. Nog tien kilometer tot de marktplaats.
Na morgen komen er hele grote drukke markten met veel toeristen. Eigenlijk een beetje te en de marktmensen zijn er nogal gestresst, weet ik uit ervaring. Maar ik wil het allemaal weer een keer meemaken. Het is vele jaren geleden dat ik in deze streek voor het laatst opereerde.
In Vernoux ben ik  de supermarkt even in geweest. Toen ik weer buiten was zat daar een reiziger naast zijn zwaar bepakte fiets. En er stond nog zo'n pakezel bij.
Oh, even een praatje maken, overwoog ik? Ach waarom niet, ik was in een open stemming.
De man heette Willy en is met zijn vriendin Rita een tocht aan het maken in Frankrijk. Totaal twee maanden. Zij zit in het onderwijs en is in juli en augustus vrij, terwijl hij zijn werkzame leven er op heeft zitten. We konden Nederlands praten, want Willy is Nederlander en Rita woont in Vlaams België.




Willy en Rita bij hun fietsen.








Ze zijn beiden het fietsen wel gewend. Afgelopen winter hebben ze drie maanden door India gefietst.

Terwijl er regendruppels op de tent vallen en ook gedonder te horen is in de lucht ga ik afsluiten voor vandaag.

Uitdrukking van de dag (Duits)



Ich muss mal austreten.


Ik moet naar het toilet.


De Duitsers zeggen dat ze uit moeten treden, naar buiten moeten gaan als ze naar het toilet willen. Deze uitdrukking stamt uit de tijd dat de toiletten nog buitenshuis waren.

Deze mooie wolk wenst u, samen met mij een goede nacht.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten