maandag 23 oktober 2023

De wereld draaide even door. Hond Rio te gast vandaag. De afwas ging niet soepel.

 Goedenavond. Vanmorgen rond het opstaan was ik geschrokken. Even draaide de wereld om me heen, een paar seconden maar. Een jaar of drie geleden had ik dat ook, maar toen duurde het de halve nacht. Het ongemak heeft dus de neiging om terug te komen.
Vanmorgen vroeg Stefanie of haar hond Rio morgen bij mij kan blijven. Dat had ik wel leuk gevonden,  maar dan heb ik een afspraak bij Specsavers. Vandaag moet ze varen en ik stelde voor dat ze Rio vandaag mee zou nemen. En dat heeft ze gedaan. Op het moment vaart ze, terwijl Rio bij mij ligt op zijn kleedje.


Rio in dromenland. 









Ik zie nu trouwens dat het op de pont niet zo druk is. Gelegenheid om met de hond er even naartoe te lopen, nu het nog net niet donker is.

Dat had ik gedaan. Ze heeft voor mij de gehoorapparaatjes van haar overleden vader meegenomen. Deze gaan op gewone batterijen. Het lukte om ze erin te zetten met haar erbij.


Of het een goed idee is om ermee te experimenteren,  weet ik niet, maar het werkte in ieder geval wel.



Nu, acht uur, is de pont gestopt en komt ze zo meteen hier naartoe. We gaan lekker samen eten.






Vanmorgen is de afwas gedaan,  maar dat ging met horten en stoten. Eerst liet ik een bord kapot vallen.

Scherven brengen geluk, dat wel.

Vervolgens verwisselde ik het afwasmiddel met olie. Die zit in een zelfde soort fles waar doorgaans het afwasmiddel in zit. 
 



Het gevolg was dit:



Maar door toevoeging van het echte afwasmiddel kon de afwas toch normaal uitgevoerd worden.

Inmiddels is Stefanie met haar hondje weer op weg naar huis. Er komen deze week nog meer hondsdagen voor mij want zaterdag en zondag ben ik in Berkel Rodenrijs en pas op het hondje June van Ageeth.

Op de status van WhatsApp staat vandaag nog een filmpje dat ik gisteren gemaakt had toen we met zijn allen op weg waren naar de plek aan de Waal waar de bloemen voor Jozef werden uitgestrooid. Er liep ook een schattig kind mee dat met een tak liep te sjouwen. 



Het was gisteren indrukwekkend om te merken hoeveel mensen geraakt waren in hun leven door Jozef. Vriend Andries die er ook bij was gisteren drukte het als volgt uit:


Uitdrukking van de dag.



Jozef heeft in al zijn eenvoud een meervoud van liefde uitgedeeld. 



W e l t e r u s t e n .


Geen opmerkingen:

Een reactie posten