vrijdag 13 oktober 2023

Geluk: een hoge den is gevallen, bijna op een caravan. Paniek: De stroom is uitgevallen. Verdriet: Jozef van den Berg overleden.

 Goedenavond,  bonsoir.
Terwijl ik begonnen ben met dit schrijven komt het bericht tot mij dat Jozef van den Berg is overleden. Ben op dit moment nog bezig het een plaatsje te geven. Ik voel veel verwantschap met deze kluizenaar/monnik, en dat was omgekeerd ook zo. Ik zal hem niet meer kunnen opzoeken.  Ook Wineke vindt het jammer. Zij is twee keer met me mee geweest.

Dag Jozef. Ik mis je

Vanmorgen toen ik het pad af naar beneden keek miste ik ineens het zicht op een hoge den die al een paar jaar dood was. Hij stond gevaarlijk dicht in de buurt van de caravan waar de gasten in plegen te slapen. Hij moest dus het loodje gelegd hebben, maar gisteravond bij het betreden van het terrein in het donker (het was negen uur) merkten we daar niks van. Conclusie: hij is dus niet op de caravan gevallen, waar Wineke vannacht geslapen heeft.  Bij nadere inspectie bleek dat ik van geluk mag spreken. 




De boom is grotendeels opgevangen door een andere, maar is inderdaad, waar ik bang voor was, precies richting caravan gekomen. Veel geluk gehad dus,  de caravan is gered. Ik denk dat ik het zaakje voorlopig zo wel kan laten hangen. In de twee dagen tijd die me hier nog resten ga ik er niet meer aan beginnen. Wineke is vanmiddag aan een tak gaan hangen om te testen,  maar de boom had niet de neiging om verder door te zakken. 
Verder zag het er op mijn plek goed uit na twee maanden afwezigheid. De meeste geraniums en petunia's zijn nog in leven.




Mogelijk neem ik er wat van mee naar de boot als we maandag weer gaan, wat de bedoeling is.

De waterpomp is afgesloten,  de koelkast is ongeveer in orde. Straks de deur nog beter op slot, en dan is het doel van mijn deelname aan de reis bereikt.

Ineens paniek vanavond,  toen we ontdekten dat er geen stroom meer was.
Wat zou de oorzaak kunnen zijn? Wineke dacht: misschien kortsluiting bij de koelkast? Alles wat daar op en omheen stond moest ontruimd worden. Toen gingen we zoeken naar de stoppen. Daartoe moest een hele kast leeggemaakt worden. Maar die stoppen leken toch allemaal normaal. 
Het gevolg is dat het  binnen één grote wanorde geworden is. Maar.....de oorzaak van het probleem hebben we ontdekt: buiten bleek de grote aanvoerleiding van de Franse stroommaatschappij EDF , die vanuit het dal over de weg naar mij komt finaal afgebroken te zijn.



Aan mijn kant van de weg staat de paal waaraan de toevoerkabel zat, helemaal losgeraakt.

Aan de overkant van de weg hangen de losgerukte draadjes.

Gelukkig dat ik deze ontdekking deed, anders zat ik nu nog met mijn handen in het haar.
We gaan morgen de EDF bellen, die dat moet gaan herstellen. 


De auto van Wineke hebben we vandaag ontdaan van alle spullen die we er eergisteren in Nederland ingezet hadden.

Op de status van WhatsApp staat nu een filmpje dat ik gisteren in Toul gemaakt heb van een groep toeristen die de schoonheid van de plaatselijke kathedraal stonden te bewonderen. 

Spreuk van de dag. 


Vliegers stijgen het hoogst als ze tegen de wind in gaan.

(moet nog op een bordje komen)


Tot morgen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten