vrijdag 26 januari 2024

Chaotisch begin van de dag.

 Goedenavond. Het begin van de dag kende weinig lijn in mijn zijn. Vaak is innerlijke onrust ook inherent aan uiterlijke onrust als het buiten zoals vandaag hard waait. Maar het is erger als ik de hele dag buiten moet vertoeven, zoals op reis.
Ach, chaos heeft ook zijn zin. Daar hebben we het afgelopen woensdag uitgebreid over gehad toen Paul en Renée bij mij waren. Laat de boel maar af en toe door mekaar waaien. Het levert vaak nieuwe waarden op. De meegegeven tekst heb ik vandaag weer opnieuw opgeschreven. 





Op weg naar buiten om bovenstaande foto te maken was er het schitterende plaatje van de maan.



Reden voor mij om er ook nog een filmpje van te maken dat nu op de status van WhatsApp staat. 

Er was twijfel of ik vanmiddag nog naar Druten zou gaan om er te spelen. Maar ik besloot om hier door te gaan met creatieve activiteiten en ook een beetje zagen, zowel voor kachelhout als voor spreuken en sterren.


Sneldrogen van de grondverf op de kachel.



Na de regen werd het allengs zonniger vandaag. 

Behalve met  woorden van uitgezaagde letters was ik vandaag ook weer veel bezig met woorden in de cryptogrammen en in het spek Wordfeud. Maar letterlijk heb ik met niemand woorden gewisseld. Dat wordt morgen wel anders want dan ga ik zeker op stap. Waarheen? Misschien wel Wijchen. In het nabij gelegen Balgoy woont Ad. Een maand geleden bezocht ik hem en lag hij heel slecht. Is nu weer aardig overeind gekrabbeld. Als ik morgenmiddag na het spelen nog energie heb ga ik weer bij hem langs.
Ook een man in Limburg was een maand geleden op sterven na dood. Ik hield er rekening mee er binnenkort naar toe te gaan om zijn begrafenis bij te wonen, maar hij leeft ook weer helemaal op. Met dit goede nieuws,  gekregen van zijn dochter, werd ik vanmorgen wakker.
Overigens had ik goed geslapen en weinig last gehad van het benauwde gevoel van de nachten ervoor.
 
Vandaag een Franse zegswijze als.......


Uitdrukking van de dag. 



Als iemand woedend is zegt hij in het Frans:

De mosterd stijgt me naar de neus.

La moutarde me monte au nez.



Ik wens u een zinnige avond toe.





T o t   m o r g e n. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten