zondag 28 januari 2024

Buitenkraan dichtgrvroren vanmorgen. Bezoekrijke bezoekdag. Ellen en Andries met fiets uit Ingen. Erik helpt met kloven en puzzels.

 Goedenavond. Vanmorgen voor dag en dauw het bed uit gekomen. Een koude neus deed me vermoeden dat het wel eens flink aan het vriezen was buiten en de buitenkraan had ik niet afgesloten. 
Misschien zou ie nog wel doorspuiten als ik hem open zou draaien? Na het ochtendgloren kon het alleen nog maar kouder worden.
Maat nee hoor, het was al te laat, er kwam geen water meer uit de kraan.
Nou, dan moest ik het zaakje maar weer ontdooien met heet maaswater,  zoals eerder ook al gebeurd is.
Ik was er dus vanmorgen als de kippen bij. Heb daarna het kokende water maar meteen gebruikt voor de grote afwas.
Daar was ik vanmiddag heel blij mee, want het werd druk met bezoek. 
Van Erik wist ik dat ie zou komen, want dat had ie geschreven. Elke zondag doet hij dienst als misdienaar in Lith en daarna komt hij vaak gezellig koffie drinken. Hoewel deze koffie door mij persoonlijk wordt gemalen en met kokend water van de kachel wordt opgegoten, kun je het ook oploskoffie noemen. De geestverruimende werking ervan zorgt dat de woorden die in de cryptogrammen gevraagd worden vloeiend uit zijn hoofd komen,  en als we dan samen denken gaat het helemaal snel.
Vandaag had ik hem ook gevraagd voor een ander probleem. Een paar houtblokken moesten gekloofd worden en die waren zo hard dat het me ontzettend veel moeite kostte om ze door de midden re krijgen. Eentje ervan had ik al voor mekaar gekregen en nu vond ik het leuk om te kijken hoe Erik met het bijltje zou hakken. Het leverde een filmpje op dat op de status van WhatsApp staat.

Alle goeie dingen in drieën. 


Andries en Ellen kwamen onverwachts gefietst vanuit Ingen, Hanny kwam met de auto uit Nuland, Carla met de fiets uit Oss. Zij kwam niet binnen,  maar kwam ons even groeten. Ze was bezig met een rondje door het Land van Maas en Waal. 

Een vlindertje trof ik vanmorgen wel binnen. Zij zat waarschijnlijk in het hout boven de kachel dat ik aan het herschikken was.



Heb haar naar buiten gebracht, maar de vrieskou van de ochtend was ook niet prettig voor haar, zo te zien.


Toen Hanny er nog was heb ik voor het eerst mijn nieuwe trui aangedaan en haar gevraagd zo een foto van mij te maken. Ik houd niet zo van die selfies.



Dit brengt me bij de.........


Spreuk van de dag. 



Kle(u)ren maken de man.








T o t   M o r g e n. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten