vrijdag 5 januari 2024

Eieren bakken en hout zagen met Frans. Water tot iets boven normaal gestegen.

 Goedenavond. 
Zo rond de schemering is Frans weer vertrokken. Zoals een paar weken geleden, toen hij ook hier was, hebben we nu weer eieren gebakken op de kachel voor bij het ontbijt.









Ook had Frans zelfgebakken brood meegenomen.



We hadden dus een ontbijt met zelfgebakken brood, zelfgebakken eieren en.....een zelfgekocht mes.



Bij de Kringloopwinkel had Frans hem gisteren op weg hierheen gekocht. Die diende vandaag vooral om de eieren  in de pan op afstand om te draaien. Op het filmpje op de status van WhatsApp is een en ander te zien.
We zijn ook gezamenlijk naar de gevallen boom geweest. Er was regen en wind, maar net als ik is Frans daar goed tegenop gewassen. Hij snapt ook niet waarom regen slecht weer wordt genoemd. Maar ik zou het anders ervaren als ik nu op reis zou zijn met een tentje. Na een half uurtje nattigheid ben ik telkens weer in een warme gezellige keet.



We hebben onder andere een paar takken gezaagd die de neiging hadden om de zaag te beklemmen. Met zijn tweeën kun je dat gemakkelijker voorkomen dan alleen. Ook het naar huis sjouwen is samen minder zwaar. Intussen liggen er nu weer heel wat takken klaar om gezaagd en gekloofd te worden  tot kachelklare brokken. 
De intensiteit van de regen werd vanmiddag heftiger en toen heb ik ratatouille gemaakt, waarvan we ieder al drie borden op hebben.  Eigenlijk had ik gedacht een groot gedeelte ervan morgen mee te nemen naar de nieuwjaarsborrel, een bijeenkomst met alle bewoners rond de plas. Verwacht wordt dat iedereen dan wat meeneemt,  vooral vlees, want er hoort ook een barbecue bij. Ik heb bij de uitnodiging twee weken geleden gezegd dat ik niet wist of ik zou komen. Er had van alles tussen kunnen komen.  Dat is niet gebeurd.  Maar ook zie ik er erg tegenop omdat ik zo slecht hoor, en dan veertig mensen, die ik allemaal niet versta.....Maar misschien ben ik dapper en ga er naartoe, naar de camping op de hoek waar het gehouden wordt. Dan neem ik behalve cake ook mijn accordeon mee. On verra, zeggen ze in Frankrijk,  we zullen zien.
Het wordt ook nog een beetje spannend met de waterstand.  Was het gisteren nog laag water hier, vandaag is het niveau gestegen naar iets boven normaal. 





Morgenochtend zal ik zien of de houtstapel die ik op de kant aan het bouwen ben bedreigd wordt. In dat geval breng ik het hout het dek op. Als het tenminste dan al niet te laat is en mijn blokjes ten prooi zijn geworden aan de golven. 
Morgen bij het opstaan moet ik eerst een klus doen waar ik nooit zin in heb: De kachel en de kachelpijpen moeten ontdaan worden van roet. Vanmorgen bij het aanmaken kwam er al teveel rook binnen. Bovendien is dit werkje  nu nog goed te doen, maar over een paar dagen gaat het vriezen en dan is het niet prettig om met handen aan ijskoude pijpen te zitten.



Spreuk van de dag. 


Het regent niet meer,
maar...
ook niet minder.


Prettige  Avond 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten