donderdag 11 januari 2024

En plots viel de zon weg: warmer en kouder tegelijk. Vragenlijst van audicien ingevuld. .

 Goedenavond. Zoals de vorige dagen was de start koud. Het moeilijkste moment van de dag is dan het opstaan vanuit een warm bed (drie slaapzakken over elkaar heen) in een kamer waar het min vier is.


Ijs op de ramen.


Weinig zicht uit dit raam.




 Als de kachel aan is voelt na een kwartiertje een temperatuur van plus vier al heel behaaglijk. Nog even later komt dan het zonnetje de kachel helpen met de zaak hier te verwarmen.

De zon komt in beeld.



Vijf minuten na de vorige foto.



Al gauw is het binnen met kachel én zon zelfs te warm.






 Maar plots, als donderslag bij heldere hemel, komen rond twaalf uur wolken vanuit het noorden opzetten en in een mum van tijd de heldere hemel vervangen door een grijze massa.


In de zuidelijke verte zien we nog een laatste strook heldere lucht.

Op de status van WhatsApp zie je de opkomst van de zon, die later achter wolken plaats moest nemen. 


Het is een stuk killer en de kachel moet het nu alleen doen en krijgt meer hout te slikken. Maar paradoxaal genoeg zijn juist door die wolken en de wind die ze hierheen gedreven heeft de scherpe kantjes van de kou verdwenen. Hierbinnen is het nu met weinig hout temperatuur voor een t-shirt. Vannacht zal ik genoeg hebben aan twee slaapzakken in plaats van drie. En ik hoef me geen zorgen meer te maken dat de sanibroyeur bevriest nu het beneden weer ongeveer vorstvrij is.
Wat activiteiten betreft,  die zijn vandaag beperkt gebleven tot zagen, kloven en stapelen van hout. 
Behalve dat ik het graag doe ben ik ook gedreven in de voortgang ervan. Je weet namelijk maar nooit of er straks iets komt waardoor ik ineens naar Frankrijk moet. Met mijn buurman daar, Yvon, gaat het namelijk niet goed. In zo'n geval wil ik hier de zaken redelijk afgerond achter me laten.

Vanmorgen heb ik de vragenlijst ingevuld die de audicien Van Boxtel mij stuurde. Zo kan de specialist zich voorbereiden op de ontmoeting met mij aanstaande woensdag.

Vandaag weer een Franse uitdrukking gevonden die een Nederlands equivalent heeft.


Uitdrukking van de dag. 


Kwaadspreken over iemand.


Casser du sucre sur le dos de quelqu'un.


Letterlijk: Suiker breken over de rug van iemand. ( Suiker wordt van  oudsher in verband gebracht met iemand idioot vinden)

E e n   r u s t i g e  A v o n d 

is mijn wens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten