donderdag 4 januari 2024

Concurrentie bij de gevallen boom? Frans is aan komen waaien. Spijkers op laag water gezocht.

 Goedenavond vanuit de benedenruimte. 
Frans is namelijk mijn gast en die gun ik graag de warme bovenkamer met uitzicht naar alle kanten. Ik heb al verteld waar jupiter te vinden is. De gevallen boom had ik hem wel aangewezen,  maar toen hij kwam was de schemering in aan het vallen. Morgen vindt hij het leuk om er samen heen te gaan en niet met lege handen ervan terug te komen. 
Vanmorgen zag ik daar trouwens een man met oranje kleding naar toe gaan om waarschijnlijk de boom te inspecteren. Binnenkort verwacht ik daar dus groot materieel,  voor mij een reden om nog even door te pakken. 


Vandaag stond bloemkool op het menu met aardappelen en uitgebakken spekjes.


Inmiddels is het hier net als vorige week weer laag water geworden. Om het water sneller door te laten stromen zijn de stuwen eruit en daardoor trekt dit gedeelte van de Maas leeg tijdelijk,  tot er nog meer water komt en dan stijgt het hier ook verder.
Vroeger moesten werknemers van scheepstimmerbedrijven bij laag water de oevers afspeuren naar gevallen spijkers. Die waren kostbaar. Hier komt vandaan de........


Uitdrukking van de dag. 


Spijkers op laag water zoeken.

Van dat letterlijke zoeken is de betekenis ervan nu het volgende geworden:

Naar kleinigheden zoeken die bijna niet te vinden zijn.






Maar op de video op de status van WhatsApp zie je mij nog letterlijk zoeken naar spijkers. Ik had ze er wel neergelegd voor de grap, maar het viel nog niet mee om ze allemaal terug te vinden.




Laag water.




Op zoek naar spijkers. 



Hoera, spijkers gevonden. 


Voor de rest van de avond wens ik u




G e z e l l i g e    u u r t j e s .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten