vrijdag 30 december 2022

De barbier van Nerja, Annette, heeft me geknipt.

 Goedenavond.
Terug van weggeweest. Vandaag hadden we afgesproken dat ik naar het huisje zou komen waar Annette en Thea bivakkeren. Het was vanaf Nerja een flinke klim van ongeveer zes kilometer, maar met een niet zwaar bepakte fiets was dat natuurlijk goed te doen.
Daar werd ik na het drinken van een paar kopjes koffie meteen onder het mes gezet. De vorige keer dat we elkaar zagen zei Annette al dat er in Nerja barbiers waren. Vandaag bleek zij er dus een van te zijn. 
Ze begon met mijn snor. Ze merkte namelijk al dat de koffieresten erin bleven hangen. Dat werd inderdaad een beetje lastig drinken de laatste tijd.



Daarna volgde de baard.


Er staat een filmpje op de status van Whatsapp waarop je de barbier van Nerja in actie ziet. Een andere barbier, die van Sevilla die Figaro heet, liet ondertussen zijn wereldberoemde lied horen via de telefoon van Thea. Bovendien is zij ondertussen ook flink bezig geweest met mij, want mijn smartphone, die nogal vies was, heeft nu weer een brandschoon glas, voor zolang het duurt.
Zelf kwam ik op het idee om mijn vuile was mee te nemen. Die had ik in een teil kunnen wassen, maar ze hadden ook een wasmachine daar.

De was ligt klaar om gewassen te worden.



Annette hangt liefdevol de schone was op een rek in de zon.

En ik kreeg van Thea iets waar ik heel blij mee ben: een echte ouderwetse papieren landkaart van Andalusië. Ook hier heb ik nog regelmatig in winkels gevraagd of ik er een kon kopen, maar nee. Ze worden zeldzaam.

Fietsen met een kaart op het stuur geeft mij een gevoel van  de zaak te overzien. Als ik de gps volg voel ik me meer overgeleverd.

En zo zit ik nu dan weer in een donkere tent na een dag met volop licht en zonneschijn. Zo kwam de zon vanmorgen vanachter de horizon tevoorschijn.



En zo zal morgen ongeveer de dag ook weer beginnen, de laatste dag van het jaar. Thea gaat oliebollen bakken. Zondag zien we elkaar misschien op de rommelmarkt van Nerja waar ik denk te gaan spelen en binnenkort komen ze ook hier mijn paradijsje meebeleven en er zijn ook een paar mooie strandjes.

Welterusten voor straks.

B u e n a s   N o c h e s . 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten