zondag 25 december 2022

Spannend/maar goed afgelopen.

 Goedenavond. Het was weer even bibberen vandaag.
Ondanks dat ik gisteren gedacht had dat de route die ik zou volgen over berijdbare wegen zou gaan, op een paar kilometer na, kwam ik toch ineens weer voor het blok te staan, dat wil zeggen een sloot.




Ik was er al over aan het twijfelen of het inderdaad wel goed zou gaan toen ik koffie aan het drinken was op een terras bij een hotel-restaurant. Toen kwam er ook nog een man bij me zitten met een leuke hond.





 maar in het gesprek kon ik de zorgen even van me af laten gaan. 




Hij bleek zelf ook veel te fietsen. Op het laatst legde ik hem mijn twijfels voor, vragend of de weg hierna geasfalteerd bleef. Dat was volgens hem.
Misschien hebben we elkaar niet goed begrepen of hij wist het zelf niet, want op een gegeven moment stond ik daar toch weer op een grindweg voor een plas, net als afgelopen woensdag.
Ik kon wel janken, weer hetzelfde geouwehoer. Ben toen op Google Maps de satellietfotos gaan bekijken van DE BESTE ROUTE. Hoewel je er niet de toestand van het wegdek op kon zien, zag ik toch ook geen kuilen en het riviertje waar ik doorheen moest waden was het enige obstakel.
God zegene de greep, dacht ik, dan maar de hele middag lopen eventueel. Andere mogelijkheden waren er niet, als je niet honderd kilometer om wilt fietsen.
En het heeft goed uitgepakt. Tot mijn positieve verbazing werd de weg zelfs hard op een gegeven moment en dat is ie gebleven tot nu toe waar ik nu zit te kamperen. 
Deze weg heeft een nummer en dat  blijft ie houden tot aan de Costa del Sol. Grote kans dat ik die morgen bereik. Maar het vakantieadres van Annette en Thea zal ik wel niet halen. Dus net niet op tijd voor Thea's verjaardag die dan is.



Nog 70 kilometer.

Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten