zaterdag 10 december 2022

Morgen de nattigheid weer in.

 Vandaag stond gevoelsmatig alweer een beetje in het teken van mijn vertrek  morgen. Het was enerzijds een beetje jammer dat ik de laatste twee redelijk droge dagen niet verder gereisd ben, maar anderzijds deed de huiselijkheid hier me goed. 
Vanmorgen naar de supermarkt gefietst en onderweg weer zenuwachtig geworden omdat het tikgeluid bij de trapper weer hoorbaar was. Later ebde dat angstige gevoel weer weg. Van speling is er nog niks te merken en hopelijk blijft dit de eerst vijfhonderd kilometer nog wel zo.
Bij Nerja aan de Costa del Sol is dan de ontmoeting met Annette en Thea die vanaf de Kerst daar twee weken vakantie vieren. Zij nemen  een andere crank plus crankspie mee, die van een afgedankte hometrainer van Piet komt.
In de supermarkt was het lang wachten. Vaak kies ik in supermarkten de rij uit waarvan ik denk dat die de kortste is, terwijl die in werkelijkheid de meest ongunstige is van alle kassa's. Vandaag was ik geduldig genoeg en kon mooi een filmpje maken ondertussen van de interactie tussen de cassière, die ik heel schattig vond, en haar klanten. Deze staat op de status van Whatsapp en hier is daar een foto van uitgelicht.


Na de supermarkt heb ik een bezoek gebracht aan Big China, een aangrenzende Chinese winkel die, de naam zegt het al, heel groot is.
Daar hadden ze een achterlampje voor de fiets. Degene die ik had deed het niet meer en als het ooit laat wordt 's avonds terwijl ik nog geen plekje heb is dat heel belangrijk.
Ook doe ik sowieso tegenwoordig mijn reflecterend hesje om vanwege het vele verkeer.
Behalve een ander lampje kon ik er ook een extra  pompje kopen. Degene die ik in gebruik heb en heel veel nodig is de laatste tijd begint vermoeienissen te vertonen.
En dan ook nog twee flesjes met campinggas, zodat ik nog heel lang eten kan blijven koken, ook als het elke dag regent.
De vooruitzichten in de krant voor de eerste vijf dagen zijn de volgende:

Alle dagen regen dus in alle vijf steden.

Tja, het werd gisteravond toch nog een beetje spannend bij Nederland- Argentinië, maar ik heb daarna toch goed kunnen slapen.
Vandaag was zojuist Portugal in de rouw gedompeld en was er feest in Marokko.
Straks nog maar weer eens gebruik maken van het grote scherm dat ik hier heb en Frankrijk-Engeland bekijken. Ze zijn nu net drie minuten bezig.
Een genoeglijke avond is mijn wens.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten