zondag 18 december 2022

Probleem met smartphone opgelost. Het lekkebandencircus is hervat.

 Geen spannende voetbalwedstrijd is aan de gang tussen Frankrijk en Argentinië, wel veel spanning in de reis. De banden zijn namelijk weer aan het leeglopen zonder dat ik er veel van snap. Gelukkig had ik een droge en beschutte slaapplek gisteravond toen ik het luchtverlies constateerde. Maar een andere zorg viel van me af dankzij Piet. De smartphone wordt beschermd tegen onbedoeld aanraken. Dat betekende dat ik er op een gegeven moment niks meer mee kon. Maar Piet wees me de weg hoe die bescherming uit te zetten.
Ik kon dus vrij rustig slapen, met de gedachte dat ik de volgende ochtend in een droge ruimte een poging zou doen om de band te plakken.
Toch was ik weer heel zenuwachtig. Met bibberende handen plakte ik het eerste plakkertje naast het gat. Daarna was het toch wel luchtdicht, maar toen de fiets weer stond en ik alle spullen in aan het pakken was bleef ik maar onzeker voelen of er nog evenveel lucht in zat.
Oh nee, niet goed, verzuchtte ik na even. Maar daarna, na nog een keer duwen: oh misschien toch wel goed.
Tijdens het fietsen voelde het ook nog steeds alsof ik zat op een bom die elk ogenblik kan ontploffen. De eerste kilometers waren tegen een straffe oostenwind met ook nog veel geklim.
Maar na een uur werd het parkoers makkelijker en nog wat later was er een dorp met een café en een supermarkt. Vooral in die winkel was het heel gezellig en kon ik genieten van al die ratelende mensen.
Echter bij de zoveelste inspectie van de achterband moest ik inderdaad constateren dat er lucht uit was.
Ik besloot met af en toe pompen maar door te rijden tot er zich een kampeerbaar plekje zou aandienen en dan eventueel wat vroeger te stoppen. Ik was in ieder geval blij dat mijn etensspullen in de fietstas zaten.
Ook in deze omgeving moest ik daar lang voor fietsen. Maar er stond een groot leeg gebouw, waar ik poolshoogte ging nemen.
Dat van gisteren was vies maar het ging nog net en was ook heel praktisch. Maar dit kon voor mij echt niet.
Niet lang hoefde ik verder te fietsen om weer eens een ouderwets mooi plekje in de natuur te vinden, dat aan zomerse sferen doet denken.


Eerst de zonnecollector opgesteld, daarna de tent.

Na wat gegeten te hebben wilde ik eerst de fiets in orde krijgen. Het moeilijke wiel ging er dit keer uit om weer een kersverse binnenband en dito buitenband erop te leggen. 





Het er weer inzetten van het wiel lukte wel zo ongeveer, maar of het helemaal goed is zo weet ik niet.
Daarna voetballen gekeken. Messi maakte net 1-0 met een strafschop.
Na de eerste helft vond ik het belangrijker om eerst dit verhaal te schrijven.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten