dinsdag 13 december 2022

Overstromingen in Lissabon, hier nog net niet. Mijn huisje onontbeerlijk.

 Wat ging het tekeer vannacht. De wind loeide om het huis en vaak hoorde ik de regen kletteren op het dak. Bang hoefde ik niet te zijn. Het dak ziet er heel degelijk uit. Wel dacht ik vaak aan Til, als ik even wakker was. Hij zou gewoon iñ zijn tentje slapen. Met deze combinatie van wind en regen zou ik het nooit durven. Toch heeft hij volgens zijn schrijven een normale regen gehad. Maar vandaag wilde hij toch snel een herberg zoeken. Hij is trouwens ook lid van een soort " vrienden op de fiets" en ook maakt hij gebruik van een  coachservice, dat wil zeggen dat mensen een kamer met een bank beschikbaar stellen waarop gasten kunnen slapen.
Zo hoeft hij niet in dure hotels.
Ook voor mij is dat misschien iets. Je moet dat dan wel allemaal via de smartphone regelen en afspreken. Daar moet ik nog in thuis zien te geraken. Nadelig lijkt me ook dat je je telkens weer aan moet passen aan andere mensen, met andere eetgewoontes. Maar je kunt ook leuke mensen en soortgenoten treffen.
Vanmorgen ben ik weer naar Grândola gefietst. Enkele flinke buien waren niet te vermijden onderweg. Mijn regenjas, vorig jaar van Emmanuel uit Bretagne gekregen, doet het echter heel goed. Hoewel ik het niet geloofde is hij toch waterdicht. En dan heb ik daaronder een korte broek en aan mijn (blote) voeten sandalen. Van mijn kleren wordt dus alleen mijn short maar nat en dat was alweer droog toen ik het eerste café uitstapte.
Ik stond iets te vroeg weer buiten want daar viel alweer een stortbui. Onder de luifel staand heb ik dat noodweer opgenomen als filmpje op de status van Whatsapp.



Met een beetje moeite heb ik een krantenwinkel gevonden. Het lezen ervan was een nuttige bezigheid in het tweede café dat ik bezocht en waar ik ook een powerbank aan de beademing kon leggen. Alleen geen goed nieuws: Het weerbericht sprak tegen wat ik vanmorgen bij Weeronline zag. Vanaf donderdag schieten de cijfers voor het weer omhoog en dat wordt de volgende week alleen nog maar beter. De krant echter kondigt enkel een adempauze van de regenactiviteit aan en schrijft dat het maandag weer losbarst en dat dus het gevaar voor overstromingen ook volgende week blijft bestaan.



Het gevaar voor overstromingen blijft volgende week bestaan.

Dat ik donderdag met redelijk normaal weer mijn reis zou vervolgen had ik al besloten, maar nu moet ik met vier dagen tevreden zijn.

Ook kreeg ik van Marc uit Duitsland dit bericht van de Duitse media.



Het kan dus allemaal nog veel vervelender uitpakken.
Laat ik maar niet mopperen.

Rond half drie was ik weer thuis en heb buiten nog wat hout gesprokkeld voor het haardvuur van vanavond. Ook net als gisteren weer een beetje gebreid, maar niet te lang, want het is hier op de grond niet erg netjes. Een foto ervan zet ik maar niet op de blog.
Vanavond misschien voetbal kijken. De verbinding hier is soms niet goed en soms redelijk. Vandaar dat ik hier nu aan het schrijven ben.
Nu maar hopen dat de verzending lukt. Als je dit leest is het dus goed gegaan.
Bye bye, tot morgen.

Rond

Geen opmerkingen:

Een reactie posten